View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Mar 30, 2020 7:46 amReply to topic  [ 9 posts ] 
Pitanje 
Author Message

Joined: Thu Nov 08, 2012 3:12 am
Posts: 1
Srdačan pozdrav.
Jako sam zainteresiran za imigraciju u Kanadu. Imam 33 godine, oženjen sam i imamo dijete od 19 mjeseci. Po struci sam geološki tehničar (sss) i magistar teologije, te imam iskustvo rada na radio postajama, te ko vjeroučitelj, a uz to se bavim i pisanjem, novinarstvom, kolumnist sam za nekoliko portala. Žena mi je bacc. ekonomije i računovodstva. Zanima me postoji li potražnja za našim zanimanjima, te za našu situaciju koja bi bila najizglednija opcija za dolazak i rad u Kanadi?
Puno Vam hvala na odgovoru.


Thu Nov 08, 2012 3:18 am
Profile

Joined: Tue Dec 20, 2011 9:57 pm
Posts: 42
Location: Vancouver, BC Canada
Postovani,

tesko je odgovoriti na Vase pitanje jer bi odgovor zavisio od toga u koju provinciju bi se uputili, u koji grad u toj provinciji, kako govorite engleski ili francuski jezik, koliko radnog iskustva imate... generalno govoreci zanimanja koja su trazena su ona koja mozete naci na listi u provincijskim imigracionim programima (pogledajte ovdje: http://www.immconsultant.net/pnp)...

Kanadsko drustvo je sekularno drustvo i interes za religiju je (po mojoj procjeni) ogranicen na veoma uske segmente u drustvu (crkvene zajednice, akademija i sl) s druge strane nisam sasvim razumio koje radno iskustvo ima Vasa supruga - ako je radila kao racunovodja i koristila softverske pakete koji se koriste u Kanadi (i pri tome govori engleski jezik) onda vjerujem da su njene sanse da nadje posao puno bolje...

nadam se da ce Vam ove informacije biti od neke koristi,

srdacan pozdrav,

Milorad

_________________
Milorad Borota
Regulated Canadian Immigration Consultant (ICCRC # R408031)
http://www.immconsultant.com


Fri Nov 09, 2012 12:15 pm
Profile WWW

Joined: Mon Sep 30, 2013 5:17 am
Posts: 2
Pozdrav!

Takodjer imam jedno pitanje te bih rado saslušao Vaše mišljene.

Naime, početkom 11. mjeseca namjeravam turistički u Kanadu, točnije u Ontario. Idem u posjet familiji, ali isto tako i probati ishoditi LMO pa radnu dozvolu. Moja familija mi stoji maksimalno na usluzi, sto se tice stana i hrane, ali sto se tice posla ne mogu mi garantirati posao sa radnom dozvolom. Imao bih neke poslove poput drywalla i slicno. E sad, mene zanima da li je moguce preko takvih poslova dobiti LMO i radnu dozvolu, posto sam ekonomist bez radnog iskustva, naravno imam iskustva u razlicitim poslovima, ali znate kako je kod nas, sve na crno sam dosad radio. Tako da nisam baš nešto "tražena roba" u Kanadi, iako se smatram sposobnim i lako snalažljivim a, usto mi je engleski na dobroj razini.

I ako ne, sto mi savjetujete, takodjer imam ženu i malo dijete, koji će ostati u Hrvatskoj, pa se nadam da će me puštati u Kanadu.


Lijep pozdrav i hvala


Mon Sep 30, 2013 5:32 am
Profile

Joined: Tue Dec 20, 2011 9:57 pm
Posts: 42
Location: Vancouver, BC Canada
Postovani,

LMO se (teorijski) moze dobiti za bilo koje zanimanje, to sve zavisi od potreba poslodavca, trzista rada u mjestu gdje se trazi LMO i od toga da li je poslodavac ulozio iskren napor da zaposli nekoga lokalno (prije nego sto je ponudio posao stranom radniku).

LMO je nesto sto kanadski poslaodavac mora zatraziti i strani radnik je manje-vise nevazan u tom procesu (nekad se LMO trazi a da poslodavac ni ne zna koji strani radnik ce biti zaposlen ako je LMO odobren).

Kad dobijete LMO onda cete morati zatraziti radnu dozvolu a za to cete izmedju ostalog morati priloziti dokaz da ste kvalificirani da radite posao za koji ste dobili LMO.

Pogledajte video koji govori o tom procesu: http://www.youtube.com/user/mbmigration

Nadam se da ce Vam ove informacije biti od koristi.

Srdacan pozdrav,

Milorad

_________________
Milorad Borota
Regulated Canadian Immigration Consultant (ICCRC # R408031)
http://www.immconsultant.com


Mon Sep 30, 2013 7:53 pm
Profile WWW

Joined: Mon Sep 30, 2013 5:17 am
Posts: 2
Zahvaljujem na odgovoru!

No, zanima me kako cu, recimo da dobijem pozitivan LMO za drywall, dokazati na granici da sam kvalificiran za taj posao ako ga nemam upisano u radnu knižicu, mada bih mogao par preporuka skupiti.

Nadalje, ako bih mogao dobiti neku vašu ponudu ili slično za pomoć pri dobivanju LMO i radne dozvole. Mislim na cjenik.

Možete mi odgovoriti na moj mail : jo21marley@gmail.com

Lijep pozdrav


Tue Oct 01, 2013 11:34 am
Profile

Joined: Sun Dec 08, 2013 4:03 pm
Posts: 2
poštovani
imam jedno jednostavno pitanje...43 godine sam star,nemam završenu školu a financiski sam situiran (obrtnik sam i imam solidnu ušteđevinu za prilike u Hrvatskoj) imam ženu i dvoje maloljetne djece ali s obzirom na situaciju u zemlji (u zadnje vrijeme poslujem sa nulom ili čak minusom) jednostavno bi htjeli svi konpletno preselit u Canadu i započet novi život...
dali je to moguče i na koji način?
srdačan pozdrav i unaprijed hvala na odovoru (ma kakav on bio :D )


Sun Dec 08, 2013 4:15 pm
Profile

Joined: Tue Dec 20, 2011 9:57 pm
Posts: 42
Location: Vancouver, BC Canada
Odgovorio sam na ovo isto pitanje na drugom mjestu.

_________________
Milorad Borota
Regulated Canadian Immigration Consultant (ICCRC # R408031)
http://www.immconsultant.com


Tue Dec 10, 2013 11:17 pm
Profile WWW

Joined: Wed Apr 09, 2014 1:38 am
Posts: 1
srdacan pozdrav... Citao sam na mnogim forumima da kanada prima dosta vozaca, pa sam tako i cuo o vama i pogledao sam video zapis. Ja trenutno zivim i radim u Bosni kao vozac pa me zanima da li ste upoznati sa ovom temom i da li vi posredujete u zaposljavanju ili se moram direktno prijaviti i aplicirati za posao kod poslodavaca. takodje od kolege sam saznao da mu rodjak radi u Bison companiji i da im treba vozaca.


Wed Apr 09, 2014 2:06 am
Profile

Joined: Tue Dec 20, 2011 9:57 pm
Posts: 42
Location: Vancouver, BC Canada
Postovani, istina je da u Kanadi ima velika potreba za vozacima. U ovom trenutku ja mogu pomoci Vasem kanadskom poslodavcu da za Vas apicira za LMO, ako im je potrebna takva pomoc onda ih uputite na http://www.whatislmo.com gdje je objasnjen proces i moje usluge. Dakle ja ne pruzam usluge trazenja posla.

Isto tako u toku su pripreme da se pokrene stranica http://www.canadiantrucker.org gdje ce vozaci moci dobiti (placene) usluge u vezi trazenja posla, kao sto je npr. pravljenje resume-a, oglasavenje (postavljanje profila) na tom web sajtu, kontaktiranje kanadskih poslodavaca u ime osoba koje traze posao kao vozaci (a ne govore tj. pisu na engleskom jeziku dovoljno dobro, ili nemaju vremena za kontakte sa poslodavcima itd.). U ovom zadnjem slucaju placace se za ugovaranje razgovora sa kanadskim poslodavcima (dakle vozac ce platiti tek kad mu se ugovori Skype razgovor sa kanadskim poslodavcem). Osobe koje ce pruzati te usluge zive u Hrvatskoj i B&H i za njih nije nelegalno da naplacuju za pomoc kod trazenja posla u Kanadi. Drugim rjecima ja necu traziti posao za klijente nego cu samo obuciti osobe u HR i B&H kako da povezu poslodavce i vozace iz bivse Jugoalavije i ostalih djelova Evrope. Nadam se da ce to poceti sa radom na jesen.

Srdacan pozdrav,

Milorad

_________________
Milorad Borota
Regulated Canadian Immigration Consultant (ICCRC # R408031)
http://www.immconsultant.com


Fri Apr 11, 2014 12:15 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.